Kvalifikační zápasy AC Sparta Praha v evropských pohárech UEFA uvidí diváci programů Sport1 a Sport2

2021. 07. 01. 09:33    
Čas čtení: < 1 minuta

1. 7. 2021 – Čeští fotbaloví fandové budou moci fandit u televizích obrazovek jednomu ze svých oblíbených klubů už nacestě do pohárové Evropy. AC Sparta Praha se chystá na 2. předkolo Ligy mistrů proti Rapidu Vídeň a Sport1 a Sport2 nabídne přímé přenosy utkání ve Vídni i Praze. Na obrazovkách Sport1 a Sport2 uvidí diváci i další kvalifikační zápasy Sparty Praha, ať už to dle vývoje budou utkání na cestě do Ligy mistrů, Evropské ligy UEFA, nebo Evropské konferenční ligy UEFA.

AC Sparta Praha patří dlouhodobě k nejsledovanějším českým klubům na domácí i evropské scéně. Už na konci července načne svoji další cestu mezi fotbalovou elitu. Nejprestižnější klubová soutěž, Liga mistrů, ovšem vyžaduje přísný test kvality a pražskému klubu už ve 2. předkole staví do cesty vicemistra Rakouska, Rapid Vídeň.

Rapid je společně s Austrií jedním ze dvou vídeňských celků, kterým dlouhá léta patřila vláda nad rakouským fotbalem. Momentálně domácí ligové soutěži kraluje Red Bull Salzburg, nicméně Rapid dokázal v uplynulé sezóně skončit na druhém místě a vybojoval si tak možnost zahrát si o Ligu mistrů.

V minulosti se v dresu vídeňského klubu objevilo i několik českých hráčů. V novodobé historii zde působili Petr Voříšek nebo Marek Kincl. Nejslavnějším českým fotbalistou v historii Rapidu je ovšem český střelec „Pepi“ Bican a nesmazatelnou českou stopu v tomto klubu zanechal také legendární Antonín Panenka.

Sparta se s Rapidem potkala naposledy v přátelském utkání v roce 2011 a zvítězila 2:0.

Dvojutkání 2. předkola Ligy mistrů mezi Spartou a Rapidem je na programu 20. 7. 2021 ve Vídni a 28. 7. 2021 v Praze.

TZ/mim/