Hamilton našel ztracenou lásku k F1 – díky bitvě s Verstappenem

2021. 07. 09. 09:30    
Čas čtení: 2 minuta
F1

9. 7. 2021 – Sedminásobný šampion si očividně letošní bitvu o titul užívá. Hamilton přiznal, že díky souboji s Maxem Verstappenem si formuli 1 opět zamiloval a sblížil se se svým týmem.

Mercedes minulý týden oznámil, že jejich hvězda Lewis Hamilton bude v týmu pokračovat minimálně do roku 2023! Britova dlouhodobá budoucnost byla předmětem hned několika spekulací, jelikož současnou smlouvu podepsal teprve letos v únoru a má navíc pokrýt pouze sezonu 2021.

Hamilton však vždy dával najevo, že jeho případné pokračování v F1 nebude záviset na výsledcích v letošní sezoně, kdy se snaží vybojovat rekordní osmý titul mistra světa. Rodák ze Stevenage má letos navíc silného soupeře – Maxe Verstappena, který vyhrál poslední tři závody a v průběžném mistrovství světa vede už o 32 bodů.

„Na začátku roku, kdy byly naše vozy prakticky stejně rychlé, jsem pociťoval něco, co už dlouho ne a moc jsem si to užíval. Doufal jsem, že si budeme takhle blízko po celou sezonu a že tuto výzvu proti Red Bullu zvládnu. Bohužel udělali obrovský krok vpřed.

Vždy je vhodná doba na to přemýšlet o sobě, vyzkoušet něco nového a zjistit, co bude dál… A nakonec jsem došel k tomu, že každé ráno se vzbudím a přemýšlím o závodění, proto jsem se rozhodl pokračovat v závodění.

Nyní jsme v této těsné bitvě a ano, mohu říct, že mě to s týmem velice sblížilo. Řekl bych, že celá tato situace znovu oživila lásku, kterou k tomuto sportu chovám. Miluji to, co dělám,“ svěřil se Hamilton.

Několikanásobný šampion byl hlavní tváří v nedávném úsilí o rozmanitost a začlenění různých etnických skupin do sportu. Nadále zůstává jednou z výraznějších osobností a tomuto odvětví se chce věnovat i do budoucna.

„Je úžasné vidět to, co Mercedes dělá, jakou podporu mi dal a jaké kroky v nedávné době učinil. Nyní máme například celé černé auto, takže je skutečně vidět rozmanitější a inkluzivnější přístup v našem týmu.

Jde o úžasnou novou část naší společné cesty, před několika lety jsem ani nepřemýšlel o tom, že jednou budu v takové pozici a jsem nadšený z toho, kam až tohle celé může vést,“ zakončil téma Hamilton.

autor: gpf1.cz