Šéfové Red Bullu a Mercedesu na ostří nože: Wolff je chorobný manipulátor!

2021. 07. 17. 13:03    
Čas čtení: < 1 minuta
F1

17. 7. 2021 – Hodně nevybíravým způsobem se vyjádřil šéf stáje Red Bull Christian Horner na adresu svého rivala z Mercedesu Tota Wolffa. Podle Hornera je šéf Stříbrných šípů manipulátor, který se navíc o dlouhotrvající úspěch týmu z Brackley skoro vůbec nezapříčinil.

Poslední dobou to na dráze i mimo ni začíná vřít nejen mezi Maxem Verstappenem a Lewisem Hamiltonem, ale i mezi jejich šéfy. V jednom z nedávných komentářů Wolff řekl, že Horner podle něj mluví většinu času do větru – tedy že používá spoustu slov, aniž by řekl něco smysluplného.

„Od člověka, který je před kamerou víc než kdokoli jiný, mi to přišlo docela zábavné,“ okomentoval výrok Horner, podle kterého Wolff vnitřně zuří z nastalé situace v šampionátu, ve kterém Mercedes poprvé od roku 2014 nedominuje.

„Je to konkurenční byznys a všichni víme, že Toto je manipulátor, má chorobnou potřebu mít vše pod kontrolou. Jediná věc, kterou ale nemůže kontrolovat, je Red Bull. Pro mnohé lidi v tom týmu je to poprvé, kdy se ocitli v takové pozici.

On v roce 2014 přišel do zavedeného týmu. Měl už k dispozici nový motor a podpis s Hamiltonem, všechny základy byly na svém místě,“ naráží Horner na to, že Wolff jen sklidil plody zasazené předchozím vedením Mercedesu.

Přesto tvrdí, že osobní problém spolu nemají. „Jsem asi jediný, kdo s Totem není ve střetu zájmů. Můžu mu říct svůj názor a říct mu, co si myslím. Možná je mu to trochu nepříjemné,“ dodává s úsměvem Horner.

autor: gpf1.cz