České a slovenské kluby znají další soupeře v předkolech

2021. 07. 19. 11:41    
Čas čtení: < 1 minuta

19. 7. 2021 – Ve švýcarském Nyonu dnes proběhl los, který určil jisté či potenciální soupeře pro české a slovenské kluby v předkolech evropských pohárových soutěží.

Ve 3. předkole Ligy mistrů se Slavia Praha utká s lepším z dvojice Ferencváros (HUN)/Žalgiris Vilnius (LTU). Sparta Praha, pokud postoupí ve 2. předkole přes Rapid Vídeň (AUT), narazí na AS Monaco (FRA). Pokud by proti vídeňskému klubu neuspěla, utká se ve 3. předkole Evropské ligy na Anorthosis Famagusta (CYP). Slovensko má v boji o milionářskou soutěže pouze Slovan Bratislava. Ten v případě úspěchu proti Young Boys Bern (SUI) bude ve 3. předkole hrát proti lepšímu z týmů CFR Kluž (ROU)/Lincoln Red Imps (GIB).

Jablonec se může začít chystat na 3. předkolo Evropské ligy, které mu přisoudí horší tým z dvojice Celtic (SCO)/Midtjylland (DEN).

V kvalifikaci do Evropské konferenční ligy mají jasno také Viktoria Plzeň a Slovácko. Pokud Plzeň ve 2. předkole vyřadí Dynamo Brest (BLR), zahraje si ve 3. předkole proti lepšímu z dvojice Kauno Žalgiris (LTU)/The New Saints (WAL). Slovácko v případě postupu přes Lokomotiv Plovdiv bude hrát proti Kodani (DEN), nebo klubu Torpedo-Belaz Žodino (BLR).

Dunajská Streda v případě postupu přes Partizan (SRB) změří síly se Soči (RUS), nebo Kesla FK (AZE). Žilina ve 2. předkole míří na Apollon Limassol (CYP), v případě úspěchu ji čeká jeden z dvojice Hajduk Split (CRO)/ Tobol Kostanaj (KAZ). Spartak Trnava bude hrát ve 2. předkole proti Sepsi OSK (ROU) a pokud postoupí, narazí na Sutjesku Nikšić (MNE), nebo Maccabi Tel-Aviv (ISR).

redakce/mim/