Lando Norris, stoupající kometa F1

2021. 07. 23. 18:22    
Čas čtení: 2 minuta
F1

23.7. 2021 – Do F1 přišel snít svůj sen, ale Lando Norris docela rychle ukázal, že má na mnohem víc.

Kromě několika chyb z nezkušenosti jezdec z Bristolu předvedl, že má tu správnou směs pro stoupání po žebříčku – drzost, absenci strachu a rychlost, která ve spojení s čerstvým a podmanivým stylem způsobila, že si získal mnoho fanoušků.

Agresivní na trati a někdy lhostejně kousající slovy, zejména u Ricciarda, loajální k heslu, že tvůj týmový kolega je tvůj první soupeř, se 21letému borci v této sezóně daří opravdu dobře.

Kvete a stává se jednou z nejzajímavějších osobností cirkusu F1 spolu s dalšími rychlými kluky, jako jsou Verstappen, Leclerc a Russell, s nimiž se od nynějška bude účastnit ještě mnoha vzrušujících bitev.

A že bude jednou šampionem, není jen náš názor jako komentátorů. Dokonce i Lewis Hamilton v Rakousku uprostřed závodu v týmovém rádiu ocenil jeho kvality.

Nečekaná pocta, na kterou Lando reagoval živě v televizi jednoduchým „Miluji tě“ Když jsme mluvili o závodě na Red Bull Ring, čtyřka ukázala svou třídu. Navzdory trestu za epizodu s Perezem, když bojoval o druhé místo, se udržel v pohodě, soustředil se a získal třetí místo. A mohlo to být ještě lepší, nebýt incidentu ve 4. kole.

„Jsem zklamaný, protože jsme měli být na druhém místě,“ řekl trochu naštvaný v cíli, ale zároveň, více než kdy jindy, je odhodlaný „ukrást“ současnou pozici mistrů světa na stupních vítězů.

                                                                                                                                                                                                                                                                   redakce/onv/