Letošní boj o titul připomíná éru Senny a Prosta

2021. 07. 24. 07:39    
Čas čtení: 2 minuta
F1

24. 7. 2021 – Bývalý pilot formule 1 Martin Brundle má jasno. Letošní souboje mezi Maxem Verstappenem a Lewisem Hamiltonem připomínají ty legendární, které probíhali v devadesátých letech mezi Ayrtonem Sennou a Alainem Prostem.

Mezi Verstappenem a Hamiltonem je to už od úvodního závodu v Bahrajnu hodně těsné. Už několikrát jsme měli možnost sledovat souboje kolo na kolo, ale vždy se vzájemným respektem. Další velká bitva byla na pořadu dne ve Velké Británii. Po kolizi v prvním kole závodu se ale rozhodlo o tom, že jen jezdec Mercedesu bude brát body. Podle Brundla je to trochu škoda.

„Max nebyl na vině, i když pro svůj vlastní závod a mistrovskou kampaň mohl ponechat trochu více vnitřního prostoru, protože Hamilton musel být v této stopě kompromitován a možná byl tak méně přesvědčen o tom, že se Hamilton stáhne,“ napsal Brundle ve svém sloupku po závodě.

S odstupem času můžeme tak říct, že zkrátka šel pilot Red Bullu až do zbytečně velkého rizika. Před víkendem měl náskok 33 bodů na Hamiltona, nyní ale Brit značnou část stáhl. I když už se toho letos stalo hodně, tak nejsme ani v polovině sezony formule 1. Ve hře je hodně, a bude to o každém bodu až do konce sezony.

„S třiatřiceti bodovým náskokem šampionátu a nejrychlejším vozem možná po tomto zpožděném startu riskoval příliš mnoho, ale proto je uchazečem o titul. I když jsme věděli, že Max je v pořádku, moje srdce bylo stále těžké, protože jsem se tak těšil na ty dva jezdce, kteří si to měli rozdávat 52 kol. Máme v rukou úžasný šampionát, který je stejně dramatický a silný jako v dobách Senna/Prost.“

autor: gpf1.cz