Galatasaray začíná budovat kádr

2021. 07. 25. 12:04    
Čas čtení: < 1 minuta

Aytac Kara

25. 7. 2021 – Turecký gigant na přestupovém trhu dlouho otálel, ale nyní to vypadá, že v nové sezóně bude další útok na titul přeci jen podpořen příchodem nových tváří.

Galatasaray už na jaře opustil Younés Belhanda a nyní k němu přibyli Saracchi, Etebo, Dervisoglu, Onyekuru nebo Gedson Fernandes, kterým skončilo v Istanbulu hostování. Bez klubu skončili Ryan Donk nebo Martin Linnes. Bylo tedy jasné, že pokud chce Galatasaray zůstat konkurenceschopný, musí se dříve nebo později do přestupových vod vrhnout.

A konkrétní jména s nově podepsanými smlouvami začala padat docela rychle. Alexandru Cicaldau je rumunský ofenzivní záložník, který v současnosti pravidelně nastupuje za reprezentaci. Galatasaray ho vykoupil z klubu Universitatea Craiova za 6,5 milionu eur. Z druhé turceké ligy, konkrétně z Keciörengücü, přišel pro změnu levý křídelník Baris Yilmaz (1,5 milion eur) a do středu zálohy zdarma zkušený středopolař s tvrdou střelou Aytac Kara z Kasimpasy.

Obranné řady pro novou sezónu vyztuží pravý obránce Sacha Boey ze Stade Rennais (1,5 milion eur), Alpaslan Öztürk z Göztepe (zdarma) nebo Patrick van Aanholt z Crystal Palace (zdarma). A to se navíc intenzivně spekuluje o dánském reprezentantovi a semifinalistovi Eura, Jensi Strygeru Larsenovi, jehož by Galatasaray měl dle dostupných informací vykoupit z Udine za 4 miliony eur.

Dá se očekávat, že přesuny do Galatasraye a možná i ven z klubu nekončí. Každopádně na začátku nové sezóny nás čeká zajímavá jízda plná nových tváří.

redakce/mim/