Bottas kritický k Mercedesu: Mohli mě ušetřit spousty zbytečného tlaku

2021. 08. 14. 06:54    
Čas čtení: < 1 minuta
F1

14. 8. 2021 – Léta harmonického soužití jsou zřejmě definitivně pryč. Valtteri Bottas není spokojený s přístupem Mercedesu, který mu od příchodu v roce 2017 poskytl vždy pouze jednoletou smlouvu, čímž jej dostával pod zbytečný tlak. Fin si do svého zaměstnavatele rýpnul v době, kdy finišují jednání o tom, kdo usedne po bok Lewise Hamiltona v další sezoně.

„Jsou to jen spekulace a dohady založené na tom, co právě teď cítím, ale určitě by mi to ušetřilo spoustu energie a zbavilo mě to zbytečného tlaku,“ řekl Bottas magazínu Speedweek o jednoletých kontraktech. Vše by prý vyřešila víceletá smlouva…

„Nesoustředil bych se jen na přítomný okamžik, ale věděl bych, že budu v týmu a můžu se soustředit na příští rok a přicházet se zlepšeními,“ dodává s tím, že taková nejistota mohla mít vliv i na jeho výkony na dráze a potažmo mistrovské ambice.

„Určitě bych byl v jiném rozpoložení, ale jsou to jen spekulace,“ krčí rameny.

Bottas byl také dotázán, zda si myslí, že je pro Mercedes lepší variantou než George Russell, o němž se mluví jako o favoritovi na zisk Finovy sedačky. „Neznám žádného jezdce tak dobře, jako znám sám sebe a své řidičské schopnosti, takže je vždy těžké to komentovat,“ odpovídá neurčitě.

„Co se týče výkonů jezdců u ostatních týmů, nikdy nevíte, jak na tom skutečně jsou. Hodnotit je na základě soubojů s týmovými kolegy je ošemetné. Ale mohu s jistotou říci, že jsem pro tým přínosem a určitě by to bylo jiné, kdybych tu nebyl.

Jsem si jistý svými řidičskými schopnostmi, ale já nerozhoduji. To ukáže až budoucnost,“ dodává na téma nové smlouvy.

autor: gpf1.cz