Vymění Fenerbahçe o pauze trenéra?

2021. 11. 08. 08:42    
Čas čtení: < 1 minuta

8. 11. 2021 – Měl to být návrat muže, který se s klubem nerozešel za optimálních podmínek a přišel dokončit svou rozdělanou práci. Nyní to ale vypadá, že i druhé angažmá Vítora Pereiry na lavičce Fenerbahçe neskončí šťastně.

Istanbulský celek se během reprezentační pauzy bude chystat jeden ze zápasů sezóny na půdě Galatasaraye a po včerejší utrápené remíze s Kayserisporem se začíná intenzivně spekulovat o tom, jestli by klub neměl s blížícím se derby sáhnout po novém kouči. Ten by tak měl během pauzy čas alespoň trochu poznat tým a posléze by mohl zkusit zachránit bídně rozjetou sezónu.

Fenerbahçe je momentálně na sedmém místě, má desetibodovou ztrátu na první Trabzonspor a vytoužený titul, na nějž si vedení klubu při příchodu Pereiry myslelo, je v tuhle chvíli předaleko.

Nová konkrétní jména se nicméně zatím objevovat nezačala, což by pro portugalského kouče mohl být signál, že právě derby s Galatasarayem definitivně rozhodne o jeho nejbližším osudu. Pereira tak teoreticky může popřemýšlet o systému 3-4-3, potažmo 3-4-1-2, který zdaleka nepřináší očekávanou produktivitu a pravděpodobně by byla chyba si za ním tvrdošíjně stát.

A i když na současné situaci má svůj podil i nevýrazná forma Mesuta Özila a častá zranění Irfana Cana Kahveçiho, jedna výhra z posledních šesti soutěžních duelů je jednoduše málo.

Jak to s Pereirou bude dále, náme tedy napoví následující dny. Nebo možná až první zápas po reprezentační pauze. Příjemné chvíle to ovšem ve Fenerbahçe nebudou pro nikoho.

autor: Michal Micka