Novinky z portugalské Ligy NOS

2020. 05. 26. 06:38    
Čas čtení: 2 minuta

Francisco Trincão by i nadále mohl působit v Braze

26. 5. 2020 – Už se to příjemně blíží! Pokud všechno klapne, příští týden by se Liga NOS mohla znovu rozjet a my se dnes mrkneme na poslední novinky, které se týkají přestupových spekulací.

Mistrovská Benfica by s Portem měla v dohrávce sezóny bojovat o titul. Zároveň ovšem intenzivně pracuje také na fotbalovém trhu. Už před časem se spekulovalo o případném odchodu brankáře Odyssease Vlachodimose, o nějž je zájem v Anglii. Benfica chce mít jistotu a rozjela jednání kolem Alexandera Schwolowa z Freiburgu. O mládežnického reprezentanta Německa má ale zájem také nizozemský Ajax.

Spekuluje se taktéž o elitním střelci Benficy, Carlosi Viníciusovi. Jeho skvělých střeleckých schopností si výrazně všímají ve Wolverhamptonu a jednání už podle všeho běží. Benfica ovšem dobře ví, jak cenným hráčem brazilský forvard v současnosti je. Navíc má smlouvu ještě na čtyři roky a výstupní klauzuli v hodnotě 100 milionů eur.

Pokud by Vinícius opravdu odešel, provizorní náhradou by mohl být Jhonder Cádiz, jehož Benfica přivedla z Vitórie Setúbal už před sezónou, ale obratem zamířil na hostování do francouzského Dijónu.

Sporting řeší především finanční tíseň, o níž jsme informovali zde. Vedle toho ale přišla zpráva, že o mladičkého Nuna Mendese má zájem Real Madrid. 17letý talentovaný obránce se teprve začal připravovat se seniorským týmem, ovšem jeho případný odchod a s tím spojený tok financí by mohl malinko uvolnit napjatou atmosféru.

Posílit má v plánu Braga, která by si v první řadě ráda ponechala v kádru Francisca Trincãa. Ten už sice od ledna patří Barceloně, ale v klubu působil v jarní části a Braga má v plánu hostování pro další zatím nespecifikovaný časový úsek. Do party by navíc mohl přibýt také křídelní hráč Donis Avdijaj z Kosova. Hearts totiž ve Skotsku sestoupili do druhé ligy a Avdijaj tak plánuje brzký odchod.

V Portu je zatím relativně klid. Řeší se ovšem situace kolem Jesúse Corony, o nějž stále stojí Sevilla. Podle dostupných informací se kvůli koronavirové krizi hodnota jeho výstupní klauzule snížila z 50 na 30 milionů eur, což by mohlo v přestupu hrát klíčovou roli.

redakce/mim/