DIGI TV odstranila stanice AMC a nerespektuje soudní rozhodnutí

2018. 11. 05. 12:36    
Čas čtení: < 1 minuta

11. 10. 2018 – AMC Networks International – Central and Northern Europe (“AMCNI“) provozuje v České republice jedny z nejoblíbenějších placených televizních stanic. Minulý měsíc partnerská satelitní televize DIGI TV (tj. společnosti TV PROGRAMMING & MEDIA SE a DIGI CZ s.r.o.; “DIGI CZ Group”) stáhla televizní kanály AMCNI ze své nabídky.

Znemožnila tak svým předplatitelům přístup k jejich oblíbeným stanicím jako je Sport1, Sport2, AMC, Film+, Minimax, Spektrum, TV Paprika a další. Tento krok byl uskutečněn navzdory dlouhodobé dohodě mezi oběma stranami.

Následně vydal 18. září 2018 Městský soud v Praze předběžné opatření, kterým byla DIGI CZ Group uložena povinnost okamžitě obnovit vysílání stanic AMCNI. DIGI CZ Group však ignoruje jak rozhodnutí soudu, tak nespočet stížností předplatitelů, kteří nemají přístup k oblíbeným pořadům a sportovním přenosům, a stanice do vysílání zpět dosud nezařadila.

Společnost AMCNI by ráda poděkovala divákům za přetrvávající podporu. Naše stanice mohou diváci zábavních pořadů a sportovních přenosů sledovat i u všech ostatních poskytovatelů placené televize.

                                                                                                                                 redakce/TZ/