Králem okamžiku Král

2019. 03. 15. 09:11    
Čas čtení: < 1 minuta

15. 3. 2019 – Kdo z Vás ještě dva tři měsíce před koncem podzimu věděl, kdo je Alex Král? Nebo na jaké pozici hraje a v čem je silný? Pokud nejde o někoho, kdo pečlivě sleduje výkony fotbalového týmu Teplic, možná o současném hráči Slavie věděl jen kvůli chystanému přestupu do Bordeaux, který se svého času nakonec neuskutečnil.

Ale teď? Král je všude. Nastupuje v základu Slavie, v lize, a i v Evropské lize. Je ho plno v médiích. A pak přijde nominace reprezentace na tolik očekávané zápasy proti Anglii a Brazílii. A prásk. I tam je kudrnatý hoch k nalezení.

A pozor, nikdo neříká, že si to nezaslouží. V Teplicích hrával stopera, Trpišovský z něj udělá záložníka, a chlapec stejně exceluje. Hodili ho do toho a plave. A výborně. Kdo jste ho viděl hrát, asi potvrdíte, že překvapuje. Příjemně. Přehledem ve hře, fyzickou i mentální připraveností, skvělou technikou, schopností úžasně rychlé adaptace.

Jen si říkám, jestli toho není moc a jestli to není příliš rychlé. O Královi se říká, že je na svůj věk nejen úžasným fotbalistou, ale že to má dobře nastavené i v hlavě. Že to má srovnané a ví, co chce. Bude to potřebovat. Protože je v centru dění, neustále se o něm píše, a on sám si laťku výkonů i vystupování nastavil hodně vysoko. A od této chvíle už bude velmi pečlivě monitorován. A tlak, který je na něj vyvíjen nyní, se bude spíše zesilovat, než aby to mělo být naopak.

Trenér Trpišovský říká, že je Král teprve na začátku cesty a že ho čeká velká kariéra. Ano, všechno tomu nasvědčuje. Nicméně cesta to bude dlouhá a místy úzká a kluzká. Přeji tedy pevný a rázný krok…

redakce/as/