AC Milan chce po dlouhých letech vyhrát Coppa Italia

2023. 12. 31. 13:10    
Čas čtení: < 1 minuta

31.12. 2023 – Už je to let, co Rossoneri naposledy vyhráli italský pohár. Konkrétně se jim to povedlo v sezóně  2002/03 kdy ve finále porazili AS Řím. Od té doby marně čekají na další trofej v soutěži, která se hraje od roku 1922.

První překážkou pro milánské je v osmifinále nevyzpytatelné Cagliari, které se ale v letošní sezóně v Serii A dost trápí a bude mít co dělat, aby udrželo prvoligovou příslušnost i pro příští ročník. Navíc vzájemná bilance těchto dvou týmů jednoznačně hovoří ve prospěch italského velkoklubu. Z posledních dvanácti soutěžních utkání, dokázalo Cagliari porazit AC Milan pouze jednou a to v roce 2017, kdy doma vyhráli 2:1. Od té doby devětkrát prohráli a dvakrát utkání skončilo remízou.

V posledním vzájemném zápase Cagliari na konci září tohoto roku nestačilo na AC a doma prohrálo v rámci šestého kola Serie A 1:3.

V Coppa Italia se oba celky naposledy utkaly v roce 1992. První zápas skončil na jihu Itálie 0:0. V odvetném utkání už Rossoneri nenechali nic náhodě a doma vyhráli 3:0. Pro pamětníky: dvě branky dal v zápase Jean-Pierre Papin a jednou se trefil Gianluigi Lentini.

Na to, jak dopadne další jejich vzájemné měření sil v rámci Coppa Italia, se můžeme společně podívat 2. 1. 2024 od 21h v přímém přenosu na Sport 1. Těšíme se na vaší přízeň.

autor: Mirek Dušek