Boj o světový šampionát se vrací na Sport1 a Sport2

2017. 06. 07. 09:39    
Čas čtení: 2 minuta

7. 6. 2017 – Evropské ligové soutěže už možná skončily, ale fotbalový divák naší televize rozhodně nepřijde zkrátka. Už tento víkend pro vás máme připravenu další slušnou porci reprezentačního fotbalu. Mistrovství světa v Rusku se blíží a rozhodnuto ještě zdaleka není.

Všechny týmy v evropské části za sebou mají pět zápasů a favorité skupin už si brousí zuby na přímá postupová místa. Stoprocentní jsou ale zatím pouze fotbalisté Německa a Švýcarska a druhá polovina kvalifikace by tak měla být nebývale napínavá.

Už v pátek, po chuťovce v podobě přátelského utkání mezi Ruskem a Chile, nabízíme náhled do skupiny A, kde si to rozdají Švédsko a Francie. Domácí si pomalu zvykají na éru bez Zlatana Ibrahimoviće a proti pořadatelům posledního evropského šampionátu, kteří mají v týmu nespočet hvězd, včetně Antoina Griezmanna nebo Paula Pogby, si ověří, jestli opravu mají na přímý postup.

Sobota bude patřit, mimo jiné, skupině C, kde válčí kromě posledních mistrů světa z Německa také čeští fotbalisté. Mesut Özil a spol. tentokrát nastoupí doma proti fotbalovému trapslíkovi ze San Marina a čeká se fotbalová kanonáda. I proto český výběr musí na severu Evropy porazit Norsko, aby udržel kontakt s čelem skupiny. Slovenské fotbalisty, kteří jsou ve skupině F na parádním druhém místě, čeká pro změnu nevyzpytatelný duel na hřišti Litvy.

V neděli bude šlágrem skupiny I bitva, v níž se proti sobě postaví překvapení z evropského šampionátu ve Francii, Island, a v současné době doslova nadupaný výběr Chorvatska. Zatímco Severoevropané v posledních měsících ukázali, že jsou schopní hrát vyrovnanou partii s kýmkoliv, Chorvaté budou mimo jiné spoléhat na vynikající formu čerstvého vítěze Ligy mistrů, Luky Modriće, nebo hvězd Serie A, Ivana Perišiće a Mária Mandžukiće.

To a mnohem více už za pár dní na Sportu1 a Sportu2. Každý de ve 23 hodin navíc nabídneme přehled všech odehraných zápasů. (Utkání českého a slovenského týmu nabízíme z důvodu licenčního ujednání v sobotu po půlnoci.)

Přejeme příjemnou zábavu.

redakce/mim/