Ricciardo: Odložení pravidel neovlivní jednání o nových smlouvách

2020. 03. 23. 09:34    
Čas čtení: < 1 minuta
F1

23. 3. 2020 – Celý svět neustále řeší globální problém koronaviru. Tento virus výrazně ovlivnil i královnu motorsportu, která začne nejdříve v červnu. Podle australského závodníka se však odložení sezony nijak nedotkne jednání o nových smlouvách.

Jezdci Renaultu stejně jako dalším pilotům (například Vettel či Sainz) končí po letošní sezoně kontrakt. Riccardo tak bude muset v brzké době řešit svoji budoucnost. Jak sám pilot tvrdí, aktuální situace ve světě a motorsportu nebude mít na následující jednání zásadní vliv.

„Teď je všechno zmatené a je těžké něco předvídat. Já si ale myslím, že lidé v týmech dokážou učinit rozhodnutí, která chtějí učinit, bez ohledu na to, jak se věci neustále mění.

Zároveň nevěřím, že by nějaký tým podepsal s někým jednoletý kontrakt, jen proto, aby měl volnou sedačku pro ročník 2022. Podle mě tedy dojde k podepsání delších smluv ještě teď, za starých regulí, s tím že tyto kontrakty budou přesahovat i do nových pravidel,“ naráží Australan na odložení revolučních pravidel až na přespříští sezonu.

A jak je na tom sám Daniel Ricciardo? Ten nechtěl být příliš konkrétní, co se týče toho, kam by mohly jeho kroky vést po skončení letošní sezony. „Víte, moje první myšlenky, když jsem se dozvěděl, že pravidla budou odložena, bylo překvapení. Musím si to vše srovnat a zjistit, co bude nejlepší. Momentálně je ve vzduchu opravdu hodně možností,“ řekl rodák z Perthu.

autor: gpf1.cz