CO ŘÍKÁ ŠÉF TÝMU, KTERÝ DOMINOVAL OSM LET, NA SOUČASNOU DOMINANCI RED BULLU?

2023. 07. 08. 17:29    
Čas čtení: < 1 minuta
F1

8.7.2023 – Při formě Red Bullu a neúspěšné snaze ostatních týmů jej dohnat se šíři obavy, že F1 začne ztrácet na sledovanosti. Jak to vidí šéf Mercedesu?

Mercedes pod Wolffovým vedením kraloval Formuli 1 osm let. Tehdy byly silné hlasy, že je sport nudný, když pořád vyhrává jen jeden, a že se nutně musí něco změnit. Podobné myšlenky se ozývají i nyní, kdy žezlo vládce převzal Red Bull. Aktuálně je rakouský tým na deseti vítězstvích v řadě za sebou, devět letos plus loňské Abu Dhabí. Rekord v tomto směru drží McLaren s jedenácti. Ještě do letní přestávky se tak může RB19 stát, alespoň podle této statistiky, tím nejdominantnějším vozem všech dob.

Šéf Mercedesu Toto Wolff poskytl v rozhovoru svůj pohled na věc. Vnímá, že určité riziko ztráty popularity sportu zde je. “Když se na to podívám z pohledu fanouška, ta možnost ztráty zájmu tady je. Ale ta tady byla celých osm let, kdy jsme vyhrávali my. A tehdy bych na to řekl to stejné co dnes. Tedy že když vyhrává pořád jeden a ten samý, je tam méně variability a s tím i atraktivity,” řekl Wolff.

Jedním dechem však dodal, že uznává umění soupeře a jeho úspěchy jsou zcela zasloužené. “Jak jsem říkal i dříve, je to meritokracie. Vyhrává ten, kdo je nejlepší. A myslím to upřímně. Pokud je jeden tým a jeden jezdec takhle vpředu, tak odvádí v rámci pravidel lepší práci než všichni ostatní. Tak to prostě je, to se nedá nijak obejít,” doplnil Rakušan.
 autor: www.gpf1.CZ