Vrchol sezóny NCAA je tady!

2023. 12. 28. 14:20    
Čas čtení: 2 minuta

Getty Images

28.12. 2023 – Emoce, nasazení, takřka nadlidské sportovní výkony a neutuchající zájem fanoušků. Vrchol sezóny jednoho z nejsledovanějších sportů světa se blíží. Můžete být u toho.

Americký fotbal si v průběhu let v Česku a na Slovensku vybudoval značnou popularitu. Máme vlastní soutěže s vysokou kvalitativní úrovní a fanouškovská obec se rok od roku rozrůstá. Středobodem zájmu o tento atraktivní sport je americká NFL, nicméně obrovský zájem generuje i zámořská univerzitní liga NCAA.

Na stanicích Sport1 a Sport2 můžete pravidelně sledovat přímé přenosy univerzitní ligy a mnozí fandové amerického fotbalu potvrdí, že zápasy této soutěže nabízejí mnohdy i zajímavější zážitky nežli samotná NFL. S blížícím se koncem kalendářního roku přichází i závěr sezóny a ve světě amerického fotbalu nastává takzvané období Bowlů.

Univerzitní fotbal se ve Spojených státech těší značné popularitě, v některých oblastech je dokonce oblíbenější než profesionální NFL. NCAA nabízí dravost, nasazení a jako doplněk k NFL je naprosto ideální volbou. „NFL na rozdíl od ostatních severoamerických profesionálních lig (NBA, NHL, MLB) nemá žádný nižší systém farmářských týmů, takže cesta do ní vede, až na naprosté výjimky, pouze skrze univerzitní soutěž. Díky tomu má NCAA kvalitu, často naprosto fantastickou atmosféru, diváckou kulisu a každoročně nabízí velmi sledované zápasy dlouhodobých rivalů, “ podotýká zkušený komentátor Sport1 a Sport2 Martin Hamza.

V NCAA si najdou zalíbení nejen diváci „začátečníci“, kteří teprve pronikají do tajů a krás tohoto sportu, ale také ti z řad odborníků či zarytých fanoušků. NCAA je zajímavá také tím, že nabízí mnohem více herních stylů a konceptů, než je k vidění v NFL a můžeme se tak těšit na skvělou podívanou.

Program přenosů na Sport1 a Sport2:

30.12. 02:00 Cotton Bowl Classic Sport1

30.12. 18:00 Peach Bowl Sport2

30.12. 22:00 Orange Bowl Sport2

1.1. 19:00 Citrus Bowl Sport1

1.1. 23:00 Rose Bowl Sport1

2.1. 02:45 Sugar Bowl Sport1

9.1. 02:00 National Championship Sport2

                                                                                                                                                                                                                                                           redakce/onv/