Liga mistrů má za sebou dramatické čtvrtfinálové bitvy

2024. 05. 06. 09:20    
Čas čtení: 2 minuta

6. 5. 2024 – Házenkářská Champions League už zná kompletní složení závěrečného Final Four. Pouze odveta mezi Barcelonou a PSG probíhala v relativně poklidném duchu a dopadla podle papírových předpokladů, zbývající tři souboje nabídly neuvěřitelné zápletky.

Ve středečních zápasech dotahovaly domácí týmy jednobranková manka z prvních duelů. Aalborg, který před týdnem ve Veszprému celý zápas vedl a prohrál gólem v poslední vteřině, doma sice špatně začal, ale do poločasu výsledek otočil a vypracoval si mírný náskok. Ve druhém poločase byl ale Veszprém neustále v těsném kontaktu a rozuzlení přišlo až v úplném závěru, kdy maďarský celek dvěma technickými chybami daroval Aalborgu dva góly. Mikkel Hansen tak může stále usilovat o triumf, který mu v kariéře, kterou se v létě chystá ukončit, stále uniká.

Kielce přijeli do Magdeburgu s jednobrankovým vedením z prvního duelu, ale s notně osekanou sestavou. Polský mistr měl reálně k dispozici pouze čtyři spojky. Přesto dokázali hosté úřadujícímu šampiónovi vzdorovat. Kielce vyhráli první poločas, a i když se hostujícím hráčům střelecky příliš nedařilo, tak se i v tomto zápase rozhodovalo v posledních sekundách. Kielce měly k dispozici závěrečný útok, který je mohl posunout do Final Four, ale svoji šanci nevyužily. Rozhodnout tak musela střelba sedmimetrových hodů. V páté sérii mohl postup Kielců stvrdit Alex Dujšebajev, ale nejlepší střelec týmu v klíčovém okamžiku selhal. Přišel zákonitý trest, kdy v šesté sérii neuspěl Nahi a Magnusson poslal Magdeburg do Final Four.

Ve čtvrtečních zápasech měly dva týmy výrazný náskok z prvních zápasů. Barcelona, která v Paříži vyhrála o osm branek, drama nepřipustila a vyhrála i doma. Montpellier, které doma vyhrálo dokonce o devět gólů, muselo postup hájit na půdě soupeře. Kiel začal náskok umazávat od prvních minut a v poločase vedl o pět gólů. Ve druhém poločase byl náskok domácích dlouho stabilní a Montpellier drželo postupový výsledek. Rozhodla však poslední čtvrtina, ve které francouzský celek totálně zkolaboval a zaznamenal pouze jedinou branku. Kiel vyhrál závěrečný úsek zápasu 7:1 a završil neuvěřitelný obrat. Výborný zápas odchytal Tomáš Mrkva, který si připsal dvanáct zásahů s úspěšností přes čtyřicet procent.

Ve Final Four, které se bude hrát 8. a 9. června v Kolíně nad Rýnem, uvidíme všechny čtyři týmy, které ze skupinové fáze postoupily přímo do čtvrtfinále – Aalborg, Magdeburg, Kiel a Barcelonu.

Losování semifinálových dvojic, které proběhne v úterý 7. května od 17:00, nabídneme živě na kanálu SPORT 1.

                                                                                                                                                                                          Zdeněk Rom