Těžká zkouška jménem Liga mistryň pro nováčka MKS Zagłębie Lubin

2023. 12. 26. 15:45    
Čas čtení: 2 minuta

26.12. 2023 – Polský ženský tým MKS Zagłębie Lubin hraje v letošní sezóně poprvé ve své historii Ligu mistryň a jak se zdá z úvodních 8 zápasů, je to momentálně soutěž nad jejich síly.

Nicméně MKS Zagłębie Lubin je klub, který se může pyšnit dlouhou historií, která sahá až do roku 1982. V polské lize má čtyři tituly. Z roku 2011, 2021, 2022 a z roku 2023. Z toho je naprosto jasné, že v posledních sezónách přebírá otěže v domácí soutěži.

Lubin se rovněž pravidelně účastní evropských házenkářských soutěží a získal si respekt díky svým kvalitním výkonům. Ve většině případů se jednalo o pohár EHF. Největšího úspěchu v této soutěži dosáhly hráčky Lubinu v roce 2001, když došly až do semifinále.

Ale Liga mistryň je přeci jen o něco výše. Tato prestižní soutěž přináší dohromady nejlepší týmy z Evropy, a Zagłębie Lubin má možnost ukázat svůj talent a bojovného ducha na této velké scéně. S tvrdou prací a oddaností se hráčky snaží překonat silnou konkurenci a dosáhnout co nejlepšího výsledku. Ale z osmi doposud odehraných zápasů stále čekají na svůj první historický bod v této soutěži. Nejblíže k němu měly v zápase na půdě CS Rapid București, když prohrály o jeden gól (26:25)

Ač to na postup do další fáze této soutěže nevypadá, tak účast Lubinu v Lize mistryň posiluje jeho postavení mezi evropskou házenkářskou elitou a dává naději na další úspěchy v budoucnosti.

                                                                                                                                                                                                                                                                 autor: Mirek Dušek