Nejlepší střelkyně a brankářky v aktuálním ročníku Ligy mistryň

2023. 01. 16. 19:30    
Čas čtení: < 1 minuta

Cristina Neaguová

17. 1. 2023 – Dnes se mrkneme na to nejlepší, co nabízí běžící sezóna nejprestižnější evropské házenkářské soutěže v ženské části.

Aktuálně nejlepší střelkyní v probíhajícím ročníku Ligy mistryň je dnes už legendární rumunská hráčka Cristina Georgiana Neaguová, která v 11 zápasech nasázela 85 gólů a svými brankami táhne CSM Bukurešť do čtvrtfinále. Na druhém místě je s 83 brankami házenkářka Esbjergu Henny Ella Reistadová a třetí místo patří Katrin Gitta Klujberové z FTC-Rail Cargo Hungaria se 78 zásahy. Pozitivním znakem je, že česká hráčka Markéta Jeřábková se stále drží v popředí střeleckých tabulek. Její aktuální bilance je 72 gólů v 10 odehraných zápasech a čtvrtá příčka mezi evropskou elitou jí sluší.

Nejlepší brankářkou je podle počtu úspěšných zákroků Franouzka s kořeny v Pobřeží slonoviny, Armelle Attingréová, která si v 11 zápasech připsala parádních 131 úspěšných zákroků a ne nadarmo je klíčovou hráčkou ŽRK Budućnost Podgorica. S počtem 118 úspěšných zákroků je na druhém místě Althea Rebecca Reinhardtová, která chystá v Odense Håndbold a na třetím místě je brankářka CSM Bukurešť Marie Skurtveit Davidsenová, která si připsala 116 úspěšných zákroků. Pro zajímavost Dominika Müllnerová z Baníku Most má na svém kontě 84 úspěšných zákroků a patří ji 13. příčka.

autor: Mirek Dušek