Kvartet z La Ligy mezi nejlépe placenými sportovci světa

2014. 12. 05. 12:02    
Čas čtení: < 1 minuta

5.12.2014 – Podle časopisu Forbes jsou mezi dvaceti nejlépe placenými sportovci světa hned čtyři fotbalisté ze španělské nejvyšší fotbalové soutěže.

Není asi žádným překvapením, že nejlépe placeným fotbalistou světa za tento rok je Cristiano Ronaldo, který si vydělal dohromady 80 milionů dolarů. Z toho plat a bonusy činí 52 milionů dolarů a příjmy z reklam dalších 28 milionů dolarů. V celkovém hodnocení útočníkovi Realu Madrid patří mezi sportovci druhé místo za boxerem Floydem Mayweatherem, jehož příjmy v tomto roce přesáhly hranici 105 milionů dolarů.

Na čtvrtém místě žebříčku se nachází čerstvý střelecký rekordman španělské ligy i Ligy mistrů Lionel Messi. Barcelonský fenomén si v tomto roce vydělal 64,7 dolarů.

Do elitní dvacítky nejlépe placených sportovců se vešli ještě dva zástupci La Ligy. Další hráč Realu Madrid Gareth Bale (36,4 mil. dolarů) se nachází na čtrnáctém místě. Je tak nejlépe placeným sportovcem Velké Británie. Překonal mimo jiné i pilota Formule 1 Luise Hamiltona nebo světovou golfovou jedničku Roryho McIlroye.

Šestnácté místo obsadil Neymar z Barcelony, díky výdělku 33,6 milionů dolarů, který je zároveň nejmladším zástupcem v elitní stovce nejlépe placených sportovců světa.

redakce/mis/