Barcelona vrací úder

2015. 03. 17. 21:38    
Čas čtení: < 1 minuta

15.3.2015 – Před dvěma týdny byl Real Madrid na prvním místě tabulky
a vypadalo to, že ligový výpadek proti Atléticu Madrid už je dávno zapomenut.
Nyní se na výsluní vyhřívají fotbalisté Barcelony. A El Clásico se blíží!

Remíza z Villarealem se z pohledu fanoušků Realu Madrid ještě dala zkousnout. Tým Žluté ponorky v této sezóně okupuje pohárové příčky a prezentuje se skvělým ofenzivním fotbalem. Ale porážka na půdě nenáviděného rivala v Bilbau už na ně byla moc. Těchto bodových ztrát totiž dokázala Barcelona stoprocentně využít a po domácím vítězství 6-1 nad Rayo Vallecano se Katalánci čtrnáct dní před soubojem s Realem Madrid posunuli po dlouhé době na první místo tabulky.

Lionel Messi svým 24-tým hattrickem dotáhla ještě před několika týdny zdánlivě nedostižný náskok Cristiana Ronalda ve střeleckých statistikách. Portugalská hvězda zatím ve třinácti zápasech roku 2015 nastřílela devět branek, zatímco Argentinský útočník dal 18 gólů v 16-ti zápasech, z toho třikrát zaznamenal hattrick. Obě hvězdy tak v tuto chvíli ovládají soutěž o krále střelců (o trofej Pichichi) se třiceti góly.

Do atmosféry blížícího se souboje Realu s Barcelonou ještě může promluvit víkendové ligové kolo, ve kterém Barcelona putuje na hřiště Eibaru, zatímco Real bude chtít dát doma proti Levante zapomenout na výpadek v Lize mistrů proti Schalke. Barcelona bude mít příští týden náročnější program než její rival. Uprostřed týdne jí ještě čeká odveta Ligy mistrů proti Manchesteru City.

redakce/mis/