Chicharito má střeleckou formu

2015. 05. 01. 13:43    
Čas čtení: < 1 minuta

30.4. 2015 – Javier Hernandez přišel do Realu Madrid jako konkurent Karima Benzemy. Při zranění francouzského útočníka dostal šanci v základní sestavě. A hráč známý jako Chicharito ukázal, že by mohl být v této fázi sezóny klíčem k úspěchu.

Ještě před šesti týdny trenér Realu Carlo Ancelotti prohlásil, že co se týče složení útoku, není o čem diskutovat. Do základní sestavy se přes Ronalda, Balea a Benzemu dostávalo ostatním těžko. Jenže nyní jsou dva posledně jmenovaní na marodce a této krize může využít Javier Hernandez.

Hráč, který je v Realu na hostování z Manchesteru United ukázal, že na rozkoukání nepotřebuje moc času. Nastoupil do odvety čtrtfinále Ligy mistrů proti Altéticu Madrid a svým gólem rozhodl tenhle vyrovnaný souboj. Několik dní na to dvěma góly rozhodl o vítězství Realu v lize nad Celtou Vigo. Pokud k tomu přidáme gól, který vstřelil Eibaru na začátku dubna, tak v rozmezí patnácti dní zdvojnásobil svůj gólový příspěvek.

Je to jen připomínka jeho střeleckých manévrů v Premier league, kde v dresu Rudých ďáblů dal ve 154 zápasech 59 branek a spoustu z nich zaznamenal jako náhradník.

Real má před sebou rozhodující fázi sezóny. V lize pronásleduje vedoucí Barcelonu a v semifinále Ligy mistrů vyzve na souboj nebezpečný Juventus. V době, kdy řada útočníků může být unavená a vyčpělá, se může odpočatý Chicharito stát hvězdou číslo jedna.

Milan Štěrba