Podrobnosti přestupu obránce Danila do Realu Madrid

2015. 05. 11. 16:05    
Čas čtení: < 1 minuta

11.5. 2015 – Už je znám letní přestup obránce Danila z Porta do Realu Madrid a před pár dny byly odhaleny podrobnosti tohoto obchodu včetně navýšení přestupové částky na 39,3 milionů eur.

Původní uveřejněná suma za Brazilského pravého obránce byla 31,5 mil. eur. S dalšími dodatečnými platbami ale bude muset Real zaplatit ještě o 8 milionů navíc.

Portugalské sportovní deníky informovaly, že bývalý Danilův klub Santos obdrží 1,8 mil. eur (10 procent z rozdílu mezi nákupní a prodejní částkou). Real bude muset zároveň vyplatit 4 mil. eur zástupcům, kteří celý obchod zprostředkovali. Pět procent z původní přestupové částky pak připadne v různých podílech klubům Porto, Santos a America Mineiro jako odměna za rozvoj hráče. Rovněž je tady pojištění v částce 500 tisíc eur pro případ zranění, které by si hráč přivodil do léta.

O Danila se ucházela i Barcelona, která nabízela 25 mil. eur a navíc slevu z předkupního práva za Cristiana Tella. Danilo se ale rozhodl pro Real i z toho důvodu, že by do Barcelony mohl oficiálně zamířit až v lednu 2016 a pokud by chtěl za Katalánce hrát příští jaro Ligu mistrů, nesměl by být na podzimní soupisce Porta pro tuto soutěž.

Až čas ukáže, kdo z tohoto přestupu vytěží nejvíc. Zda to bude Porto, které od triumfu v Lize mistrů v roce 2004 (pod Mourinhem) prodalo hráče (včetně Danila) v celkové hodnotě 715 mil. eur. Nebo Real Madrid, který získal talentovaného fotbalistu, který má potenciál stát se jednou ze stálic Brazilské reprezentace.

redakce/mis/