Emeryho volba

2015. 03. 08. 23:52    
Čas čtení: < 1 minuta

7.3.2015 – Úspěch v Evropské lize nebo útok na čtvrtou příčku v domácí soutěži? To je otázka, před kterou stojí trenér Unai Emery a s ním i celá Sevilla.

V minulé sezóně tenhle souboj priorit vyhrála Evropská liga a byl z toho celkový triumf. V lize ovšem Sevilla obsadila až páté místo a nedokázala se kvalifikovat do Ligy mistrů. Španělské týmy (s výjimkou Realu Madrid, Atlética Madrid a Barcelony) mají dlouhodobě problémy s tím udržet kvalitu hry při náročném programu domácích soutěží v kombinaci s účastí v evropských pohárech.

Aktuálně je Sevilla v lize pátá se ztrátou sedmi bodů na čtvrtou Valencii. Z šestého místa navíc na Andalůzany dotírá Villareal, což je mimochodem také příští soupeř Sevilly v Evropské lize. Sevilla inkasovala v dosavadním průběhu Primera division 30 gólů. To je nejhorší bilance při porovnání elitní sedmičky týmů letošní sezóny. Vypadá to, že ztrátu Alberta Morena a Federica Fazia se nepodařilo plně nahradit. Na druhé straně hřiště je situace také alarmující. Střelecky tým táhne Carlos Bacca se čtrnácti ligovými góly. Ale druhý nejlepší střelec je defenzivní záložník Stephane Mbia se čtyřmi góly.

Boj o Ligu mistrů bude letos opět velice napínavý a pro týmy jako je Valencie, Sevilla nebo Villareal je účast v této nejprestižnější evropské klubové soutěži zásadní. Ale tento cíl by Sevilla mohla splnit i v případě úspěchu v Evropské lize. Od letošního roku totiž vítěz Evropské ligy dostane automaticky pozvánku do příštího ročníku Ligy mistrů. V osmifinále bude ale stát v cestě velký domácí rival Villareal. Bude to jistě pikantní souboj, ale Španělsko má už teď jistotu svého zástupce ve čtvrtfinále Evropské ligy.


redakce/mis/