Vitolo a jeho splněný sen

2015. 03. 29. 15:50    
Čas čtení: < 1 minuta

28.3. 2015 – Sevillský útočník Vitolo by si rád splnil velký sen, kterým je debut ve španělské seniorské reprezentaci před svými fanoušky na domácím stadionu. Povolávací rozkaz od trenéra Vicenteho del Bosqueho je dalším důležitým krokem v jeho kariéře.

Pětadvacetiletý rodák z Kanárských ostrovů se jmenuje Víctor Machín Pérez, ale ve fotbalovém prostředí používá přezdívku Vitolo. A forma tohoto levého křídla šla za poslední dvě sezóny strmě nahoru.

Ještě před dvěma lety hrál druhou španělskou ligu v dresu Las Palmas. Nikdy nevynikal ve střeleckých statistikách, přesto si ho v roce 2013 všimli v Seville a angažovali ho. Zpočátku nastupoval jen sporadicky, ale po několika zápasech se dokázal prosadit do základní sestavy a hned v první sezóně zvedl nad hlavu pohár pro vítěze Evropské ligy.

V této sezóně se stal jednou z opor, a byť je jeho prvořadým úkolem připravovat šance pro spoluhráče, má už na svém kontě 8 zásahů ve všech soutěžích. Dvanáctého března tohoto roku se po třinácti sekundách utkání proti Villarealu zapsal do rekordních statistik, když vstřelil nejrychlejší gól kontinentálních soutěží.

Jeho aktuální formy si tak nemohl nevšimnout i reprezentační kouč a bývalého reprezentanta v kategorii do devatenácti let povolal do seniorského výběru. Otázkou je, jestli ve hvězdami nabitém kádru vůbec dostane šanci ukázat se na svém domácím hřišti.

redakce/mis/